Sider

onsdag den 6. februar 2013

Arbeiðsgevarar og miðlar í felags herferð móti arbeiðsleysum

Danske Arbejdsgivere vil have lavere lønninger, men først skal sikkerhedsnettet udhules, so man skal lige have alle medierne til at køre hetz mod de arbejdsløse. Så man producerer noget som lanceres som en analyse...

Ikke én journalist har inddraget den høje danske arbejdsfrekvens i dækningen av "analysen" fra DA. Ikke én undrede sig over, at DA's forbillede (Sverige) har stort set samme arbejdsløshed som Danmark (omkring 7.5 pct).

Det kører i mindst 24 timer. Hold kæft hvor er det nemt i en i forhold til det begrænsede talent vellønnet journaliststilling at sparke til de som har været mindre heldige på arbejdsmarkedet.

Men som Torben M. Andersen påviser
tal fra OECD viser, at 26-27 procent af den danske befolkning i den arbejdsduelige alder er uden beskæftigelse. Og det bringer Danmark op i toppen af lande med færrest personer uden beskæftigelse.

Og så vågner medierne langsomt.
Stærkt misvisende,
siger forskerne om de tal, som Dansk Arbejdsgiverforening har brugt i sin hetz mod arbejdsløse i Danmark.
Jeg ved ikke, om DA har udeladt de ting bevidst eller ubevidst.

Hvis man bruger OECD-standardiseret sammenligning, så er overførslerne højere i Sverige.

Jeg tror nok vi roligt kan gå ud fra, at der er tale om bevidst manipulation fra DA's side. Og medierne har haft materiale til flere dage. Så alle er glade.

Tal som også er brugt af Vinnuhúsið på Færøerne, og som færøske medier har gengivt. Færøske medier og Vinnuhúsið skylder at komme med rettelser. (Og så skal vi huske, stadig ikke at tage Vinnuhúsið seriøst.)

Ingen kommentarer: